انواع کابل فیبر نوری | Types of Fiber Optic Cables

کابل فیبر نوری یکی از مهمترین ابزار انتقال اطلاعات محسوب می شود و می تواند به عنوان محیط انتقال داده، با سرعت بالا، صوت، تصویر و دیتا را در قالب سیگنال های نوری انتقال دهد. فیبر نوری دارای پهنای باند گسترده و تاخیر کم بوده و همین مزیتها باعث شده در مخابرات به عنوان زیر ساخت ارتباطی استفاده شود. کابل فیبر نوری در انواع مختلفی تولید می شود اما دسته بندی متداول آن شامل انواع کابل Indoor ، Outdoor و FTTH Drop cable می باشد.

ساختار کابل فیبر نوری بنا به نوع و کاربرد دارای اجزاء مختلفی است که این اجزا شامل موارد زیر می شود:
1- فیبر نوری
2- تیوب (محل قرار گیری فیبر نوری)
3- لایه های حفاظتی
4- روکش

1- فیبر نوری

اجزای کابل فیبر نوری به دو بخش اصلی تقسیم می شود: • Core یا هسته فیبر نوری از جنس شیشه (یا پلاستیک) که سیگنال های نوری در آن حرکت می کنند.
• Cladding هم از جنس شیشه یا پلاستیک اما با ضریب شکست متفاوت که باعث برگشت نور منعکس شده به داخل Core می شود.
فیبر نوری عموماً توسط Coting که یک لایه ی محافظتی در برابر شرایط محیطی است پوشیده شده است.

2- تیوب Tube

اولین لایه مرکزی کابل، تیوب ها هستند که تارهای فیبر طبق رنگ بندی های استاندارد درون آن قرار می گیرند. تعداد این تیوب ها نشان دهنده حداکثر تعداد رشته های فیبر درون کابل را نشان می دهد. به طور مثال هر تیوب می تواند حداکثر تا 6 تار فیبر را درون خود جای دهد پس اگر کابلی با 6 تیوب که هر تیوب 6 فیبر در خود جای می دهد داشته باشیم ،این کابل تا 36 کر فیبر نوری را پشتیبانی می کند. در صورتی که تعداد تیوب ها از یک میزانی بیشتر شود لازم است جهت جلوگیری از به هم تابیدگی آن ها، از یک محوری که معمولاً از جنس پلاستیکی(FRP) یا آهنی (Steel)است، استفاده کرد.

3- لایه های حفاظتی

لایه های مختلف حفاظتی وجود دارد که هر کدام از آنها وظیفه ی خاصی بر عهده دارند که عبارتند از : • مواد ژله ای: این لایه خاصیت ضد آبی و ضدخورندگی توسط جانوران را داشته و از فیبر نوری در برابر آب و جویدگی جانوران موذی محافظت می کند.
• لایه ها و یا نوارهای جاذب رطوبت: الیافی است از جنس پلی استر شبیه به پارچه که مهمترین وظیفه آن جذب رطوبت و جلوگیری از نفوذ آن به لایه های بعدی می باشد.
• آرمورد: پوشش فلزی از جنس آهن یا آلومینیوم است که جهت حفظ فیبر از ضربات و صدمات مورد استفاده قرار می گیرد.

4- روکش ها

روکش ها بیرونی ترین لایه های کابل هستند که عموماً از جنس پلی اتیلن که مقاوم و در عین حال منعطف هستند و PVC که خصوصیت بارز آن انعطاف بالای آن می باشد، ساخته می شوند. PE ها خود از چهار نوع High Density، Middle Density، Low Density،LSZH تشکیل می شوند که هر یک دارای ویژگی های خاصی هستند: • High Density مقاومت بالایی دارد اما انعطاف آن پایین است.
• Middle Density مقاومت و انعطاف در یک سطح هستند.
• Low Density مقاومت پایین تر و انعطاف بالاتری دارد.
• LSZH ضد اشتعال می باشد.

انواع کابل فیبر نوری بر اساس روش انتقال نور

با توجه به روش های انتقال نور در فیبر نوری این کابل ها به دو دسته ی سینگل مد(Single Mode) و مالتی مد(Multimode) تقسیم می شوند.

• کابل فیبر نوری سینگل مد (Single Mode)

فیبر نوری سینگل مد یک رشته شیشه ای با قطر 8.3 تا 10 میکرون(قطر کُر) است که یک پرتو تک موج را انتقال می دهد. منبع نور فیبر سینگل مد غالباً یک لیزر است که همین امر موجب گران تر شدن فیبر سینگل مد نسبت به مالتی مد می شود. با توجه به قطر کمتر، این نوع کابل برای مسافت های طولانی جهت کاهش افت سیگنال استفاده می شود. فیبر سینگل مد نسبت به فیبر مالتی مد دارای پهنای باند بیشتری می باشد.

کابل فیبر نوری سینگل مد

• کابل فیبر نوری مالتی مد(Multimode)

فیبر مالتی مد حدود 62.5 میکرون قطر داشته و اجازه می دهد چندین سیگنال نور به طور همزمان از آن عبور کرده و چندین حالت از انتشار یا پاشندگی را ایجاد نمایند. پاشندگی پهنای باند و مسافت انتقال را در فیبر محدود می کند. این نوع از فیبر دارای قطر بیشتری بوده و مسافت انتقال کوتاهتری را پشتیبانی می کند. فیبر مالتی مد به طور معمول از LED برای ایجاد پالس نور استفاده می کند که باعث می شود از فیبر سینگل مد ارزان تر باشد.

کابل فیبر نوری مالتی مد

هردو نوع کابل فیبر نوری از سرعت 10 گیگا بیت پشتیبانی می کنند و تفاوت اصلی این دو نوع بیشتر در مسافت انتقال آنهاست. در داخل دیتا سنترها معمولاً از کابل های مالتی مد که از مسافت 300 تا 400 متر پشتیبانی می کنند استفاده می شود. در مسافت های زیاد و برقراری ارتباط با فواصل دورتر کابل سینگل مد می تواند 10، 40، 80 کیلومتر و حتی فواصل بیشتر را پشتیبانی نماید. فقط کافی است شما از منبع نور مناسب برای فاصله ی مورد نظر خود استفاده کنید.

در فاطر چه کاری انجام میدهیم؟

ما در فاطر به عنوان مشاور، طراح، تامین کننده و مجری انواع شبکه های فیبر نوری و مس و همچنین توسعه دهنده انواع نرم افزار ها و سرویس های متنوع، قادر هستیم کلیه ی خدمات پسیو، اکتیو و سرویس های جریان ضعیف شما را به صورت یکپارچه و بر روی زیر ساخت ارتباطی فیبر نوری، طراحی و پیاده سازی کنیم.

تماس با ما

آدرس : نارمک جنوبی - بین چهارراه آیت و خاقانی - پلاک 499
تلفن گویا:   73065000-021   واحد بازرگانی:   4-73065111-021
ایمیل:   info[at]opticalfiberco.com

شبکه های اجتماعی

نماد اعتماد

Search